Aandacht en ontwikkeling

Aandacht en ontwikkeling

Nieuwe baan? Verzeker je eigen geluk en succes! Hoewel je werkgever zeker van goede wil zal zijn, blijft onboarden door tijdsgebrek toch vaak een ondergeschoven kindje. We hebben een concept ontwikkeld vanuit Daders, waarbij jij verantwoordelijkheid neemt voor je eigen onboarding. Dat zorgt niet alleen voor geluk en succes, maar zal tevens goed zijn voor je verdere toekomst en het opbouwen van een goed netwerk. 
Online, laagdrempelig en heel effectief. Hierbij spelen we in op binding aan de organisatie (historie, ongeschreven regels), verbeteren van je effectiviteit (zelfvertrouwen en productiviteit) en verhogen weerbaarheid en plezier (psychologische flexibiliteit en eigenaarschap). We hebben 36 inspirerende en leuke interventies bedacht, die gedurende 3 maanden aan je worden aangeboden om je goed in het zadel te helpen bij jouw baan. We hebben dit voor drie profielen; leidinggevend, commercieel en professional.

Lijkt het je prettig dat wij van Daders de eerste 3 maanden aan de zijlijn meelopen als je in je nieuwe functie start of net gestart bent? Dan doen wij dat graag. Als je ons in ruil daarvoor feedback wilt geven om onze interventies nog verder aan te scherpen, dan help je ons ook. Wil je meer weten, stuur dan een berichtje aan info@daders.org 

NB Een parallelle aanpak voor de leidinggevenden van deze nieuwe mensen is nog in ontwikkeling